Statik web sitelerinden dinamik web sitelerine geçteğimiz günlerde herkes web sayfalarındaki formları doldurup site yöneticilerine gönderebiliyordu. Dinamik sitelerden Web 2.0 yaklaşımına geçtiğimizdeyse artık herkes rahatça bir platform üzerinde fikir alışverişinde bulunabilir hale geldi.
Çok geçmeden içeriğini kullanıcıların oluşturduğu Web 2.0 yaklaşımı diğer alanlarda da kendini gösterdi ve Government 2.0, Travel 2.0 ve pek tabi Learning 2.0 şekline bürünerek diğer tüm çalışma şekillerini etkiledi.
Artık Learning 2.0’la birlikte eğitim almak daha etkileşimli ve daha keyifli. Asenkron bir yapıda eğitim alırken sizinle birlikte eğitim alan kişileri görmek, onlarla beraber bir görevi tamamlamak, bir amaç için takım çalışmasının temellerini kullanmak ve kendi kendine öğrenmek için ideal bir yapı.
Bugün Learning 2.0’ı hayatımızın bir çok yerinde daha fazla göreceğiz. Örneğin bir Second Life, bir Facebook, bir MySpace ya da bir Hi5 sitesinde. Orada arkadaşlarımızla sohbet ederken bir taraftanda öğrenmek istediğimiz içeriği arkadaşlarımızla keşfedeceğiz.