FATİH’in Yolu BÖTE’den Geçer

Milli Eğitim Bakanlığı‘nın başlattığı ve bu proje için ayırdığı bütçeden dolayı dünyada da büyük ses getiren FATİH projesine ilginin ne kadar büyük olduğunu bu yazımda paylaşmıştım. Donanım üreticisinden işlemci üreticisine, yazılım üreticisinden ses hizmeti veren işletmeye kadar herkes bu projenin içinde yer almak istiyor. E-Öğrenme alanında yer alan şirketleri zaten saymıyorum. Onlar işin doğası gereği bu projeyi takip etmek zorunda.

FATİH projesinde ilginç bir konu var ki asıl işi uzaktan yakından eğitime dokunmayan ya da eğitim hizmetlerinde altyapı sağlamayan şirketler dahi ilgisini bu projeye çevirmiş durumda. Anafaaliyet alanı madencilik olan şirketlerin FATİH projesinde yer alabilir miyiz diye düşünmesini anlamakta güçlük çekiyorum. Ülkemizin girişimcilik özelliklerinden olsa gerek “Evelallah her işin üstesinden geliriz” diye düşünüyoruz.

FATİH Projesi öyle önemli bir konu ki ülkenin geleceğini doğrudan ilgilendiren bir özelliğe sahip. Bu proje kapsamında alınacak altyapı ve eğitim içeriği çocuklarımızın hayal gücünü etkileyecek. Bu yüzden dikkat edilmesi gereken önemli bir konu. Bakanlığın da bu durumun öneminin farkında olarak ihale şartnamelerini hazırlayacağını umuyorum.

Söz konusu FATİH Projesi eğitimin teknoloji ile öğrencilere ulaştırılmasını kapsıyorsa bu projenin bir yerinde muhakkak Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (BÖTE) mezunlarının olması gerekir. Bu arkadaşların aldığı akademik eğitim günümüz eğitimini teknolojik araçlar üzerinden öğrencilere ulaştırılması temeline dayanıyor. Yani şuan bahsi geçen FATİH Projesi‘nin bel kemeği olacak eğitmenlerin BÖTE bölümü mezunlarının olması çok önemli.

Eğitim vermenin önemini kavratmak bir yana bu eğitimi bilgisayarlar vasıtasıyla öğrencilere ulaştırmayı öğretmek başlı başına bir iş. Oysa şuan BÖTE’de okuyan ve bu projenin temeli olabilecek arkadaşlarımızın atama beklediğini de bilmemiz gerekiyor. BÖTE mezunlarının bu okullarda yer alması hatta kendilerine donanımdan anlayan en az bir teknikerin bağlanması FATİH Projesi‘nin öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafında kolay anlaşılmasına yardımcı olacaktır. Elde böyle bir hazine varken kullanmak akıllıca olacaktır.

Projenin onu anlayan ekipler tarafından yönetilmesi başarı için yoldur. Bu yüzden FATİH’in yolu BÖTE‘den geçer.

FATİH’in Yolu BÖTE’den Geçer” hakkında bir yorum

  1. Faruk selam
    Fatih projesinde onemli bir konuya degindin. Bu bir egitim projesi olduguna gore böte olmazsa olmaz bir yaklaşımdır. Kolay ogrenme teknolojileri seçerken kolay ogrenmeyi saglayacak iyi bir içerik, eğitim sisitemizi bir anda istenilen seviyeye çıkartacaktır. Ancak içeriklerin Y ve z grublarına göre planlamsı gerekmektedir

Bir Cevap Yazın